Box

K.O. pentru Romania

Lucian Bute l-a invins prin knockout in repriza a patra pe challengerul francez Jean-Paul Mendy, sambata seara, in fata a 10.000 de spectatori prezenti in arena speciala amenajata la Romexpo. Pentru Bute a fost a opta oara consecutiv cand si-a aparat cu succes centura mondiala IBF in limitele categoriei super-mijlocie.
Primele cuvinte ale lui Bute dupa victoria cu Mendy: "Buna seara romani. Va multumesc din tot sufletul. Ati fost extraordinari. Sunt mandru ca sunt roman si ca v-am putut face fericiti. Niciodata in cariera mea nu m-am simtit ca acum. Va iubesc si va stimez".

Bute l-a trimis la podea pe Mendy cu doar cateva secunde inaintea finalului rundei a patra, una de altfel dominata de francez.

Imediat dupa ce l-a trimis la podea pe Mendy, Lucian Bute a izbucnit în lacrimi, în ring urcand imediat si tatal pugilistului pentru a celebra noua spectaculoasa victorie.

Lucian Bute, în vârsta de 31 de ani, are acum 29 de victorii la profesionisti, din care 24 prin KO si nicio înfrângere. Jean Paul Mendy are 29 de victorii, doua înfrângeri, din care 16 prin KO.

Lucian Bute a câstigat centura mondiala IBF în 20 octombrie 2007, la Montreal, dupa ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio.

Românul si-a aparat pentru prima oara cu succes centura mondiala în 1 martie 2008, dupa ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy.

Al doilea meci în care Lucian Bute si-a aparat centura a fost cu mexicanul Librado Andrade, la data de 24 octombrie 2008, la Bell Centre. Atunci, românul s-a impus la puncte, dupa 12 reprize.

Al treilea meci în care Lucian Bute si-a pus centura în joc a fost împotriva unui alt columbian, Fulgencio Zuniga, la 13 martie 2009, în care românul l-a surclasat categoric pe adversarul sau, printr-un KO tehnic în repriza a patra.

Bute si-a pus apoi din nou centura în joc, la 29 noiembrie 2009, la Quebec, în fata mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis la podea dupa patru reprize.

Pugilistul român si-a aparat pentru a cincea oara titlul mondial în fata columbianului Edison "Pantera" Miranda, într-o gala ce a avut loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada).

Dupa ce a câstigat primele doua reprize, Bute a reusit sa-l puna la podea pe Miranda în runda a treia, columbianul fiind numarat de arbitru si nemaiputând continua meciul. Bute i-a "aplicat" lui Miranda un upercut de stânga în barbie, românul fiind declarat învingator în minutul 1 si 22 de secunde din repriza a treia.

A sasea oara când Lucian Bute si-a pastrat centura de campion mondial a fost la data de 16 octombrie, la Montreal, când l-a învins tot prin KO pe americanul Jesse Brinkley. Românul a reusit sa-l trimita la podea pe adversarul sau în repriza a noua.

În 20 martie, Lucian Bute si-a aparat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a saptea oara consecutiv, dupa ce l-a învins pe irlandezul Brian Magee, prin KO tehnic în repriza a zecea.

Asa am trait LIVE meciul dintre Bute si Mendy:

Runda 4 - Mendy domina inceputul reprizei. Bute se apara cu numeroase eschive si iese in centrul ringului. Upercutul incepe sa-i functioneze lui Bute, dar Mendy ramane agresiv si insistent. KO si Mendy este la pamant!!! Croseu de stanga devastator la barbie si lui Mendy i s-a rupt filmul.

Runda 3 - Francezul este avertizat de arbitru pentru tinere. Bute ii arata adversarului un zambet sarcastic si reia lupta. Mendy il tine in corzi pe Bute, care pentru moment pare a accepta dominarea. Upercut de dreapta care ii da capul pe spate lui Mendy. Publicul este in picioare.

Runda 2 - Publicul il incurajeaza pe Bute cu "Romania, Romania". Pugilistul nostru controleaza centrul ringului, dar Mendy nu da semne ca a venit la Bucuresti sa faca figuratie. Francezul pandeste orice urma de slabiciune din partea lui Bute. Campionul mondial sta bine pe picioare si il prinde pe francez cu un croseu de dreapta in plina figura.

Runda 1 - Bute preia centrul ringului inca din start. Mendy se misca defensiv si evita lupta directa. Bute isi urmareste adversarul cu dreapta inainte si cu stanga pregatita sa lanseze lovitura decisiva. Cateva lovituri dupa ceafa lansate de Mendy, care nu-si dezminte renumele de boxer murdar.

23:19 A inceput lupta.

23:18 Cei doi pugilisti primesc ultimele sfaturi ale arbitrului de ring.

23:17 Lucian Bute este prezentat in stilul inconfundabil al lui Michael Buffer.

23:16 Buffer lanseaza celebrul sau indemn: "Let's get ready to rumble!".

23:15 Publicul se aprinde si scandeaza numele campionului nostru.

23:13 Imnul national al Romaniei este interpretat de Andra.

23:11 Imnul Frantei, celebrul La Marseillaise, rasuna in Romexpo.

23:10 Trupa Class intoneaza imnul de stat al Canadei.

INFO: Meciul va fi arbitrat de Marlon Wright (Canada).

23:09 Adrian Diaconu ii tine lui Bute centura mondiala.

23:08 Bute isi face aparitia in fata publicului spectator si in lumina reflectoarelor boxului mondial.

23:07 Buffer ia din nou cuvantul si il anunta pe campionul mondial Lucian Bute.

23:05 Bute se lasa asteptat.

23:04 Mendy isi face intrarea in ringul de la Romexpo intr-o mare de artificii si lumini.

23:03 Jean Paul Mendy este chemat in ring. Publicul il intampina pe challengerul francez cu un cor de fluieraturi.

23:01 Michael Buffer intra in ring. Acesta isi incepe alocutiunea cu: "Helllooo Bucharest, Romania"!

Onlinesport


K.O. pentru Romania