Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 43 to 63 of 107

Thread: Cricket

  1. #43
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    australia a batut prima ca la cricket nu-i ca la baseball, o echipa-si face numarul pana la capat, si australia a batut prima si apoi i-a elminat pe aia cand le-a venit randul. sure, 50 overs (300 legal bowls) to each.

    sursa de clipuri misto:
    http://great-cricket-videos.blogspot.com/
    The Show Must Go On

  2. #44
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    criminal meci intre Anglia si West Indies, englezii castiga cu o singura minge inainte de final: 301-300. In penultimul over Paul Nixon a pus 17 runs pe tabela (din 6 mingi a reusit 4 lovituri de 4 puncte - afara din teren pe jos), inainte de a fi eliminat in ultimul over... ultimele 2 runs le-a pus un bowler de meserie, Stuart Broad. la penultima minge a ultimului over.
    si cand ma gandesc ca urmatorul eveniment major al cricketului va fi turneul echipei din Caraibe in Anglia... well, some great matches to come.
    A fost ultimul meci international pentru Brian "The Prince" Lara, capitanul West Indies in ultimul deceniu.
    Frumos final de Super-8. Semifinalele sunt marti si miercuri cum am scris mai sus.
    The Show Must Go On

  3. #45
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    Sri Lanka e prima finalista a Cupei Mondiale, au cistigat la 81 runs (289/7 - 208/all out) partida cu Noua Zeelanda. Au fost mai buni, mai ales when it comes to bowling. Capitanul Jayawardene a batut 115 runs, quite a game for him.
    Se anunta o finala faina cu oricine va castiga maine dintre Australia si Africa de Sud. Sambata sunt pe receptie, sora-mea stie asta de o luna, no excuse
    The Show Must Go On

  4. #46
    sport legend georgebz's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Romania
    Posts
    5,223
    Reputatie
    1
    Australia foarte aproape de finala

    Australia require another 8 runs with 7 wickets and 19.3 overs remaining
    [url]www.warriors.ro[/url]

  5. #47
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    da, i-au cam distrus pe sud-africani, mai ales in prima mansa cand au fost la aruncare... am vazut jumatate din ea (25 de overs) si la un moment dat africa de sud avea un scor gen 56/5 - foarte mic. aruncau australienii ca nebunii.
    ok, pana la urma in finala sunt cele mai bune echipe, Australia si Sri Lanka. Meciul lor din super-8 nu se pune, caci asiaticii si-au odihnit strategic cei mai buni bowleri.
    Va fi un meci pe cinste, sambata, de la ora 16.30.
    The Show Must Go On

  6. #48
    sport legend dumy84's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3,725
    Reputatie
    1
    Poate ca n-ar fi rau sa explicati putin si regulamentul si sistemul de punctaj, asa cum am vazut ca a facut-o cineva la sectiunea de Fotbal American.

  7. #49
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    in sfarsit mult asteptata intrebare

    iideea jocului e simpla: loveste si fugi
    terenul e un oval (aproape cerc) cu diametrul de vreo 130 de metri, in centrul caruia se afla o fasie de pamant batut, in lungime de 20,12 m, numita "pitch". La cele doua capete ale pitch-ului sunt doua porti (wickets), formate din trei bete inalte de aprox. 75 cm si doua bucati mici de lemn deasupra lor. In fata fiecarei porti e marcat un careu de siguranta pentru jucatorul la bataie.
    Echipa de cricket are 11 jucatori. O echipa se afla, pe rand (dupa alegerea facuta la tragerea la sorti), fie la bataie, fie "in camp", la aruncare.
    Echipa la bataie are 2 oameni in teren, cate unul la fiecare poarta, echipati cu o bata destul de lata din lemn si cu echipament de protectie (casca, genunchiere etc.). Echipa la aruncare isi raspandeste cei 11 oameni in camp, ca sa prinda mingile lovite de cei la bataie. Unul din cei 11 se numeste "wicket-keeper" (poti sa-i spui portar) si este singurul jucator care poarta manusi. El se pozitioneaza in spatele portii. De regula omul de la bataie isi da seama, din pozitionarea "portarului" advers, cat de lunga va fi aruncarea.
    Unitatea de baza a jocului se numeste "over". Un over este o serie de 6 mingi corect aruncate, de un singur jucator, spre poarta adversa. De regula mingea prinde pamantul inainte sa ajunga la poarta, ceea ce permite aruncari cu efect, inselatoare. Aruncarea se face peste umar, cu mana cat de cat la verticala (e permisa o deviere de maxim 12 grade).

    Aruncatorul (bowler) incearca sa loveasca cu mingea poarta adversa sau sa-l faca pe cel de la bataie (batsman) sa greseasca, eliminandu-l astfel din joc. Un batsman poate fi eliminat daca:
    - ii este lovita poarta (bowled)
    - opreste cu piciorul o minge care ar fi lovit poarta (lbw - leg before wicket)
    - mingea lovita de el este prinsa din zbor (caught)
    - poarta e lovita in timp ce el e iesit din spatiul de siguranta, in incercarea de a pune puncte (run-out)
    - rateaza o minge si pleaca din careu, iar keeper-ul ii darama poarta (stumped)
    - atinge din greseala poarta (hit the wicket).

    Cei doi batsmeni ai echipei la bataie incearca sa adune puncte fugind intre porti. Deci cel care bate incearca sa loveasca mingea cat mai departe, astfel incat sa aiba timp sa fuga, impreuna cu partenerul sau, printre porti. O alergare reusita se numeste "run" si e unitatea de scor. Cei din camp, normal, incearca sa aduca mingea inapoi cat mai rapid.
    Daca mingea depaseste marginea terenului, echipa la bataie primeste puncte bonus: 4 (daca mingea a prins pamantul inainte sa iasa) sau 6 (daca mingea a iesit pe sus, cam ca home-run-ul din baseball).
    Se primesc puncte suplimentare pentru greseli ale aruncatorilor (depasirea cu piciorul intreg a liniei de aruncare - leg bye sau no ball; aruncare intentionata pe partea opusa a mainii batsmanului sau foarte departe de el - wide).
    Daca intr-un over un singur bowler arunca cele 6 mingi, batsmenii se pot schimba (daca s-a marcat un run, la bataie vine al doilea batsman, care a ajuns la poarta la care se arunca overul).

    In meciurile de o zi, cum se joaca la Cupa Mondiala, fiecare echipa are 50 de overs alocate, in care incearca sa puncteze cat mai mult. Cei de la aruncare incearca sa-i elimine pe adversari, prin aruncari care sa-i puna in dificultate.
    Cand 10 din cei 11 batsmeni ai echipei de la bataie sunt eliminati, mansa se incheie (chiar daca nu s-au terminat cele 50 de overs) si echipele schimba rolurile.
    La sfarsit castiga cine aduna mai multe runs. Daca o echipa a terminat mansa cu toti oamenii eliminati si apoi totalul lor a fost intrecut de adversari, adversarii castiga cu un numar de "porti" (wickets) egal cu 10 minus numarul celor eliminati de la ei pana cand au depasit totalul.

    De pilda, semifinala de ieri, Australia - Africa de Sud.
    Africa de Sud a fost prima la bataie, i-au fost eliminati toti oamenii, a adunat 149 runs. Scor 149/all out.
    Australia a adunat 153 runs dupa ceva mai mult de 30 de overs din cele 50, depasind totalul Africii de Sud si pierzand doar 3 oameni pe parcurs. Scor: 153/3.
    Australia castiga cu 7 wickets, pentru ca a pierdut din 10 oameni doar 3 in timp ce adversarii i-au pierdut pe toti pentru un scor mai mic.
    Daca nici una din echipe nu pierde toti oamenii in cele 50 de overs, se spune ca echipa A a castigat la "n" runs (cat o fi diferenta).

    Pe langa meciurile de o zi mai exista doua forme de cricket. Una este foarte recenta, se numeste Twenty20 si e un fel de joc rapid, cu doar 20 de overs pentru fiecare echipa, incurajand jocul agresiv la bataie. In septembrie se va disputa in Africa de Sud primul Campionat Mondial Twenty20.
    Cea mai veche forma de cricket e insa meciul-test, care se intinde pe 5 zile, cu 6 ore de joc in fiecare zi. Aici fiecare echipa trece de doua ori pe la bataie, si joaca pana cand ii pierde pe toti jucatorii. Daca un capitan de echipa considera ca a adunat multe runs si ar fi cazul sa-i lase si pe ceilalti, se poate opri la un anume total (declare). Asta pentru ca, daca cele doua echipe nu au terminat cele doua manse in 5 zile, meciul se anuleaza (draw) indiferent de scorul de pe tabela. Deci trebuie sa stii cand sa te opresti.
    De pilda, intr-un test Sri Lanka - India, cei din Sri Lanka au batut vreo 2 zile, au ajuns la 952 cu 6 eliminati, si capitanul lor a spus stop. Prea tarziu insa, pentru ca s-au intins cam mult si meciul n-a fost gata in 5 zile. O echipa condusa la mare diferenta poate alege sa joace defensiv, ca sa nu piarda oameni si sa forteze un draw.

    Cred ca ajunge acum. Jocul e fascinant, te prinde repede si se poate discuta foarte mult despre el. Dar cam asta e, pe scurt, regulamentul si tipurile de meciuri.

    http://www.youtube.com/watch?v=C9STtcwo0xE - regulile ilustrate.
    Last edited by atisha; 26th April 2007 at 22:22.
    The Show Must Go On

  8. #50
    Ground Breaker r0bby's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Constanta
    Posts
    4,991
    Reputatie
    1
    Felicitari pentru megapost atisha.M-ai facut sa inteleg mai bine cricket-ul.

  9. #51
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    in asteptarea finalei de la 4 jumate, un rezumat al finalei din 1996, cand s-au intalnit tot Australia si Sri Lanka, si asiaticii au castigat. de atunci insa nimeni nu i-a putut opri pe australieni, care pot castiga azi al treilea titlu consecutiv. heres's the link:
    http://video.google.com/videoplay?do...cup+1996&hl=en
    The Show Must Go On

  10. #52
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    nu-i noroc de meci azi... la teren ploua, sopcastul s-a dilit, TVU nu are stream... vorba aia cu pomul laudat... am asteptat prea mult finala asta in fine, ideal ar fi sa se amane pe maine sau pe luni
    The Show Must Go On

  11. #53
    sport legend georgebz's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Romania
    Posts
    5,223
    Reputatie
    1
    chiar ca e ghinion curat asta ... sper sa ai ocazia sa vezi meciu
    [url]www.warriors.ro[/url]

  12. #54
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    pai il "vad" pe cricketworld.com... text commentary...revin cu povestea cand e gata.
    The Show Must Go On

  13. #55
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    am prins in sfarsit un stream pe la spartul targului, ultimele 15 overs... si Australia e aproape campioana, Sri Lanka mai are de facut vreo 80 de runs in 6 overs, cu 5 eliminati... ar fi minunea minunilor meciul a fost marcat de ploaie, dar au fost si multe lovituri reusite, am vazut highlights... unele mingi erau sa iasa din stadion Adam Gilchrist de la australieni, batsmanul nr. 1, a prins o zi mare, 149 runs din 104 mingi, 13 patrari si 8 (opt! in finala mondiala) sesari, eliminat abia prin al 30-lea over... si Australia are 281/4 in 38 de overs, la cat a fost redus meciul dupa ploi.
    la cum se joaca cred ca Sri Lanka s-a resemnat. Au mai fost eliminati doi, iar Lasith Malinga, al 8-lea om pe lista la bataie, se duce la poarta ca la plutonul de executie Acum a rabufnit insa si-a izbit un sesar ce s-a lovit de gradena de sus a tribunelor Si gata. E intuneric aproape in Barbados, a inceput iar ploaia... game over.
    Australia castiga deci a treia Cupa Mondiala consecutiva, prima echipa din istoria turneului care reuseste asa ceva. Bravo, au fost cei mai buni. Neinvinsi in 10 meciuri, cu finala cu tot.

    Scor final: Australia 281/4 - Sri Lanka 206/7.
    The Show Must Go On

  14. #56
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    comedie mare, finala nu s-a terminat dupa ce am crezut eu ca-i gata... desi nu se mai vedea om cu persoana, arbitrii si-au amintit ca mai sunt 3 overe de jucat, asa ca totalul definitiv al echipei din Sri Lanka e 215/8
    Pur si simplu i-au oprit pe australieni din sarbatorire si i-au trimis inapoi pe teren. Toate pregatirile facute pentru premiere au fost anulate, toata cablaraia scoasa de pe gazon. Crazy.
    Imaginile din rezumat sunt halucinante spre final: http://www.cricinfo.com/worldcup2007/video/

    In campionatul englez de one-day matches, echipa Surrey a stabilit un nou record mondial de scor pentru un meci de 50 de overs: 496/4, aproape 10 runs/over. Meciul s-a jucat pe legendarul teren "The Oval" dintr-o suburbie londoneza, unde au avut loc si cateva momente marcante din istoria fotbalului.
    The Show Must Go On

  15. #57
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    ce se poate intampla cand ai impresia ca joci singur... urmariti primul clip de pe pagina
    http://people.uleth.ca/~sandeep.marzara/cricvideos.htm
    The Show Must Go On

  16. #58
    sport legend georgebz's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Romania
    Posts
    5,223
    Reputatie
    1
    grea decizie au avut de luat arbitrii...
    [url]www.warriors.ro[/url]

  17. #59
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    un site excelent - foarte interesanta seria de "masterclasses", giving a taste of how it is to play:
    http://www.stanford.edu/~shanker/cricket.htm
    The Show Must Go On

  18. #60
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    articol fascinant despre nebunia cricketului in India - care merge la niste extreme nu prea placute pentru jocul in sine:
    http://indiauncut.com/iublog/article...-love-cricket/
    The Show Must Go On

  19. #61
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    sezonul international s-a reluat cu primul meci de o zi dintr-o serie de trei intre Bangladesh si India, la Mirpur, in Bangladesh.
    Au castigat indienii, pentru ca cei din Bangladesh nu au o echipa de bowleri care sa puna realmente in pericol o echipa ca India, desi la randul lor la bataie n-au jucat rau. Au mai fost si unele greseli de plasament in teren, poate si o lipsa de curaj in fata unei posibile victorii, dar jocul s-a decis la capitolul bowleri. India a castigat cu un over inainte de final, meciul fiind scurtat la 47 overs pentru fiecare din cauza unei mici ploi la inceput.
    Scor: India 251/5 - Bangladesh 250/7, India b. 5 wickets.
    Formidabil a jucat la indieni Dhoni, 90 runs, desi s-a accidentat la un moment dat, alergarile sale fiind facute de un "runner" imbracat cu echipament de batsman.
    Al doilea meci al seriei are loc sambata.
    The Show Must Go On

  20. #62
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    Sri Lanka vs. Anglia, Twenty20 (20 overs pentru fiecare echipa), iunie 2006.
    Sri Lanka a incheiat mansa ei cu 163 runs si 9 eliminati.
    Anglia la bataie, final de ros unghii.
    O ora si ceva de cricket total.
    http://video.google.com/videoplay?do...uration%3Along
    The Show Must Go On

  21. #63
    sport legend
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Satu Mare
    Posts
    446
    Reputatie
    1
    superb al doilea meci din seria Bangladesh-India.
    Indienii au castigat, au jucat bine, profesionist, scorul a fost 284/8 - 238/9, Gambhir de la indieni a pus 101 pe tabela (a jucat inteligent, pe jos, nu si-a mai pierdut capul ca-n primul meci), dar frumusetea partidei a facut-o publicul local, care, desi echipa lui pierdea, a ramas vesel si s-a bucurat de joc in sine.
    Iar cand Masrafe Mortaza, spre final, a prins patru sesari la rand, a fost o nebunie in tribune, desi meciul era jucat.
    multe goange circulau deasupra stadionului, Bangladesh e o tara saraca si chinuita de inundatii destul de des, dar oamenii stiu sa se bucure si sa traiasca frumos un spectacol sportiv. Asta in timp ce indienii, cand echipa lor pierde, ataca locuintele jucatorilor.
    O lectie predata de bengalezi. Cinste si echipei indiene care a jucat serios pana la capat si si-a respectat adversarii.
    Al treilea meci de o zi al seriei are loc marti.
    The Show Must Go On

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •