Liga 1

Jucatorii din Liga 1 vor fi testati suplimentar pentru Covid-19

Sursă foto: Captura Telekom Sport

Fotbalul ramane intrerupt in Romania la nivel de competitie pentru cel putin inca o luna si in urmatoarele patru saptamani de la 15 mai se va desfasura doar in regim de antrenament.

”Cu cei de la fotbal am avut un dialog consistent, au fost printre cei mai insistenti. In momentul de fata au asumat acel ordin si conditiile descrise impreuna cu Ministerul Sanatatii. Sunt cateva modificari, probabil dupa data de 15 mai cel putin cluburile din Liga 1 isi vor relua antrenamentele.

”Modificarile tin de introducerea testului Covid-19 de trei ori si nu o data cum era prevazut. Adica la intrarea in baza de cantonament, in ziua a 7-a si in ziua a 14-a. Transportul de la zona de cazare catre zona de antrenament a fost reglementat. Exista o procedura detaliata in legatura cu transportul fotbalistilor.

”Inteleg ingrijorarile participantilor si organizatorilor de competitii, dar inainte de toate punem sanatatea tuturor.

”Daca evolutia pandemiei ne va permite, putem relaxa aceste masuri. Am vazut echipe de Liga 1 care fac cantonamente 3-4 saptamani prin Antalya si nu vad de ce s-ar dramatiza situatia din prezent, cu o perioada de doua saptamani. Ei au spus ca au nevoie de patru saptamani in regim de cantonament sa se pregateasca pentru a fi apti sa reia competia. Am spus ok, va oferim cadrul acesta ca in orice alt stat din Uniunea Europeana”, a declarat Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului intr-o conferinta de presa.



Jucatorii din Liga 1 vor fi testati suplimentar pentru Covid-19