Australian Open

Djokovic a câștigat Australian Open sub privirile lui Bill Gates

La un an de zile după ce a fost deportat din Australia pe motiv că „punea în pericol campania de vaccinare” și pentru pentru că a refuzat vaccinul împotriva COVID-19, Novak Djokovic a făcut istorie când s-a întors în pentru a câștiga al 10-lea titlu Australian Open și al 22-lea titlu de Grand Slam. Totul sub privirile lui Bill Gates, unul dintre artizanii serurilor mRNA.

Cu Bill Gates în tribune, Djokovic l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas, devenind doar al doilea jucător care a câștigat o un rand Slam masculin de 10 sau mai multe ori. De asemenea, a egalat recordul, deținut de Rafael Nadal, pentru victoriile de Grand Slam - 22 la număr.

În urma victoriei sale, Djokovic a plâns vizibil în boxa echipei sale, dar și ascunzându-și fața într-un prosop în timp ce stătea pe marginea terenului, așteptând înmânarea trofeului. Ulterior, el le-a spus reporterilor:

Djokovic a fost nevoit să depășească o accidentare la picior, ceea ce i-a impus un tratament cu  „77 de terapii pe zi”, potrivit antrenorului său, Goran Ivanisevic.

El s-a confruntat, de asemenea, cu o reacție media care l-a implicat pe tatăl său, care a fost criticat pentru faptul că s-a fotografiat cu niște suporteri de naționalitate rusă, în Australia. Aceștia țineau steagul rus și simbolul „Z” – înțeles ca un semn de sprijin pentru Rusia în conflictul cu Ucraina. Tatăl său s-a ascuns prin tribune la semifinale și nu a participat la finala de duminică.

Dar Bill Gates – unul dintre cei mai importanți susținători ai vaccinului împotriva COVID-19 și acționar la compania Moderna care produce seruri mRNA – a participat, totuși, vizionand semifinalele și meciurile finale ale turneului masculin.

Gates a fost în Australia pentru a vorbi cu Institutul Lowy din țară pe tema mRNA și, surpriză, a fost destul de critic față de aceleași vaccinuri COVID-19 pe care le-a promovat anterior și în care a investit foarte mult. El tocmai a vândut la final de 2022 o mare parte a acțiunilor sale de la Moderna. Acum a afirmat că acestea „nu oferă imunitate, nu opresc transmiterea virusului” și alte lucuri complet invers față de retorica prin care 70% din planetă a primit cel puțin o injecție cu mRNA sintetic.

Djokovic, un susținător deschis al autonomiei corporale, a fost dispus să-și riște cariera pentru a rămâne nevaccinat. El a câștigat o faimă și mai largă pentru atitudinea sa deschisă împotriva vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 și pentru autonomia corporală.

Într-un interviu din februarie 2022, un reporter BBC l-a întrebat pe Djokovic dacă era „pregătit să renunțe la șansa de a fi cel mai mare jucător din tenis, din punct de vedere statistic, pentru ideile tale legate de injecție?”

„Da, sunt pregătit”, a răspuns Djokovic. Când a fost întrebat de ce se afirmă acest lucru, Djokovic a declarat: „Pentru că principiile de luare a deciziilor asupra corpului meu sunt mai importante decât orice titlu în tenis”.

Pe tot parcursul anului 2022, Djokovic a spus că este dispus să renunțe la alte turnee de Grand Slam, cum ar fi Wimbledon și Openul Francez, în loc să se vaccineze de COVID-19.

Djokovic, care a câștigat Australian Open 2021, a primit inițial o viză pentru a intra în Australia pentru competiția din 2022. Cu toate acestea, ulterior, autoritățile au anulat viza, apoi au restabilit-o și apoi au anulat-o din nou, ceea ce a dus la expulzarea acestuia.

La acea vreme, ministrul imigrației din Australia, Alex Hawke, i-a revocat unilateral viza lui Djokovic din motive de „sănătate și bună ordine”, „pe baza că era în interesul public să facă acest lucru”. Djokovic a susținut că a obținut o scutire medicală care îi permitea să intre în țară și în baza căreia primise viză. Autoritățile locale s-au temut de o revoltă antiMRNA și de scăderea „campaniei de imunizare”, dacă Djokovic ar fi intrat în țară.

Ulterior, Djokovic a ratat US Open, un alt turneu de Grand Slam, în septembrie 2022, deoarece administrația Biden nu a ridicat mandatul de vaccinare împotriva COVID-19 pentru străinii care intrau în țară – chiar dacă spectatorii nevaccinați au putea participa în tribune  la meciurile US Open.



Djokovic a câștigat Australian Open sub privirile lui Bill Gates