Australian Open

Novak Djokovic isi apara tatal: “Credea ca se fotografiaza cu cineva din Serbia”

Sursă foto: https://twitter.com/atptour

Srdjan Djokovic, tatal jucatorului Novak Djokovic, a absentat din loja oficiala la meciul castigat de fostul lider mondial in semifinale la Australian Open contra americanului Tommy Paul.

Tatal campionul din Serbia a facut valuri la Antipozi dupa ce s-a pozat alaturi de mai multi fani rusi, unii dintre acestia avand litera razboiului din Ucraina Z pe tricou si drapele ale Rusiei cu chipul lui Vladimir Putin loc de stema.

Srdjan Djokovic a anuntat cu putine ore inaintea semifinalei dintre Novak si Paul ca a luat decizia de a ramane acasa pentru a nu mai alimenta polemica deja iscata pe acest subiect.

Dupa semifinala de vineri in aceasta discutie s-a introdus si Novak Djokovic, acesta aparand pozitia tatalui sau.

“Tata trecea pe acolo. Erau multe steaguri ale Serbiei. Asta a crezut el, credea ca se fotografiaza cu cineva din Serbia, atata tot. A mers mai departa.

“El trecea pe acolo, a fost fotografiat si situatia a escaladat. A fost folosit gresit in aceasta situatie de acest grup de oameni. Nu pot fi suparat pe el pentru ca pot spune ca n-a fost vina lui. S-a simtit prost apoi stiind ca ma va afecta ce s-a intamplat in ultimele 48 de ore”, a declarat Novak Djokovic.

Se prea poate ca tatal lui Djokovic sa fi incurcat steagurile, Serbia si Rusia avand aceleasi culori pe drapel, dispunerea fiind una diferita. Pe steagul Serbiei se incepe cu rosu in partea de sus si se continua cu albastru si apoi alb, in timp ce in cazul Rusiei dispunea este opusa, alb, albastru si in final rosu in partea de jos.

Chiar si in absenta tatalui sau din tribuna, Novak Djokovic l-a invins in trei seturi pe Tommy Paul si s-a calificat in finala de la Australian Open.

Djokovic va disputa duminica a 33-a finala de Mare Slem din cariera si va incerca sa castige turneul de la Antipozi pentru a 10-a oara.



Novak Djokovic isi apara tatal: “Credea ca se fotografiaza cu cineva din Serbia”