Echipa Nationala

Ianis Hagi a vorbit în presa spaniolă despre greutatea numelui pe care îl poartă pe spate și așteptările de la echipa națională în perioada următoare

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Internaționalul român Ianis Hagi are parte de un sezon complicat în prima ligă spaniolă la Alaves, echipă unde nu a reușit să se impună printre titulari.

Într-o vizită pe care Ianis Hagi a făcut-o reputatului cotidian spaniol Marca, acesta a abordat mai multe subiecte într-un amplu interviu publicat aici.

Ianis Hagi a fost întrebat, printre altele, și cum se înțelege cu selecționerul Edward Iordănescu.

”A știut cum să treacă de la vechea generație la cea nouă și a știut foarte bine să gestioneze această tranziție. Ne-a făcut să jucăm foarte bine și să câștigăm încredere. A fost o mare provocare pentru el pentru că eram tineri, dar am confirmat performanțele bune pe care le-am făcut cu echipa sub 21 de ani și am avut încredere să trecem la echipa de seniori și să evoluăm destul de bine”, a spus Ianis Hagi.

Spaniolii au fost curioși să afle de la Ianis Hagi dacă acesta crede că participarea României la Campionatul European din acest an va influența traiectoria fotbalului românesc în perioada următoare.

”Sută la sută. Am făcut un pas important când ne-am calificat cu naționala de tineret două Campionate Europene la rând. Cu generația mea am ajuns până în semifinale. Am arătat cine suntem și facem oamenii să înțeleagă că suntem pe drumul de a reveni în topul fotbalului european. Dar încă nu suntem unde am vrea să fim. Știam că va fi greu, dar am făcut-o, ne-am calificat la Campionatul European. Cred că e doar începutul pentru echipa noastră națională. Am spus-o de foarte mult timp în România, că generația actuala este foarte, foarte talentată și are mult potențial. Nu cred că ne-am atins punctul de maxim, și aici mă includ și pe mine, și că mai avem multe de arătat în fotbalul european și mondial, așa că sunt nerăbdător pentru ceea ce urmează în vara acestui an. Naționala României va fi văzută la potențialul ei maxim în anii care urmează”, a transmis Ianis Hagi presei din Spania.

Cum gestionează numele de Hagi

”Pentru mine reprezintă o motivație în fiecare zi. Este ambiția mea de a descoperi cine sunt ca fotbalist și mă împinge să-mi ating limitele. Mă trezesc în fiecare dimineață cu gândul că așteptările sunt foarte mari. Am învățat încă de la o vârstă fragedă să folosesc greutatea numelui în avantajul meu. Este ceva care mă împinge în fiecare zi să fiu un fotbalist și un om mai bun”, consideră Ianis Hagi.

Ianis Hagi este convocat pentru dubla amicală de la finalul acestei luni, cu Irlanda de Nord și Columbia.

Meciul cu echipa sud-americană se va disputa la Madrid, pe stadionul lui Atletico.

”Evident, aceste meciuri sunt despre a înțelege care sunt nevoile pentru Campionatul European. Trebuie să dăm ce avem mai bun la fiecare meci. Vedem Columbia ca un adversar foarte puternic care ne va ajuta să vedem unde suntem”, a mai spus Ianis Hagi.



Ianis Hagi a vorbit în presa spaniolă despre greutatea numelui pe care îl poartă pe spate și așteptările de la echipa națională în perioada următoare