FCSB

Dică a izbucnit: „Asta crezi tu?”

Nicolae Dică, noul antrenor al FCSB, a ales o strategie greșită de când a fost numit în funcție: să se certe cu presa.

Primul semn a fost la conferința de presă de după meciul cu Saburtalo (sau cum se scria). El a ales să comunice jurnaliștilor că „nu citesc presa, vreau să am liniște”. În sensul că presa scrie lucruri neadevărate care strică echilibrul. Are dreptate, dar cînd spui asta îi evervezi mai mult pe cei care o fac și o vor face și mai abitir. E un lucru care se știe, puțină diplomație nu strică.

Nu este o strategie bună să te pui cu presa, am văzut la covid, toată presa din lume a scris că vaccinurile sunt sigure și eficiente, iar 68% din glob acum este înțepat cel puțin cu o „doză”. Presa încă mai învârte lucrurile, atunci când se dorește.

Al doilea semn a fost după meciul cu FCU Craiova, în care băieții răi ai lui Mititelu au plecat cu un punct din București. Un jurnalist l-a întrebat ce părere are despre faptul că FCSB a pierdut puncte cu două echipe care nu sunt în lupta pentru titlu, Rapid și FCU Craiova. La care Dică a replicat abrupt: „Așa crezi tu, că nu se află în lupta pentru titlu? Dacă nu sunt în lupta pentru titlu, trebuie neapărat să piardă meciurile cu noi, CFR sau Universitatea Craiova?”.

Rămâne de văzut cun va mai evolua Dică și presa rea pe care consideră că o primește. Dacă echipa merge bine, poate să facă ce vrea. Dacă merge ca acum pe locul 13 cu două puncte din trei etape, iar el a scăpat deja două puncte, Dică ar trebui să tragă mai mult și să aducă rezultatele pe care le vor suporterii, mai ales cei 15.000 care au fost la meci cu FCU Craiova, duminică seară și au plecat luni dimineață.

Dacă FCSB ajunge pe 1 poate să înjure Dică presa zilnic și tot va fi lăudat. Nu cred că are nimeni nimic cu el. Regula numărul 1 pentru antrenori este veche de când lumea: un antrenor bun este cel care are rezultate sau, altfel spus, rezultatele țin antrenorul.

Vadim Cușnarencu



Dică a izbucnit: „Asta crezi tu?”